Uitnodiging planten levensboom 17 maart 2018 11.00 uur

Woensdag 14 maart 2018

Naast de wijk Sparrenburg wordt een levensbomenbos aangelegd. In totaal komen er 135  bomen te staan op wat voorheen akkerland was. De levensbomen zijn aangekocht als blijvend aandenken voor overledenen, aan speciale gebeurtenissen of aan nieuw leven zoals geboorte.beschikbaar.

De wijk Sparrenburg gaat op 17 maart een boom planten. Symboliek hiervan is dat de wijkraad ook bij wil dragen aan een groene wijk en verheugd is met het plan van deze bomen die goed zijn als een aandenken maar ook bijdragen aan schone lucht in onze wijk. De 135 bomen hebben een bestemming, aan uitbreiding van het levensbomenbos wordt gewerkt.

Vijf boomsoorten
Om een boom aan te planten in het levensbomenbos, heeft u de keuze uit vijf verschillende bomen. Stichting Levensbomenbosch heeft met grote zorg deze verschillende boomsoorten geselecteerd: Haagbeuk, Winterlinde, Tamme Kastanje, Bruine Beuk en Zoet kers.

Waar is het levensbomenbos
Het perceel van het levensbomenbos ligt ingeklemd tussen het Binckhorstpad en de achterzijde van de begraafplaats Oude Baan. Het Binckhorstpad loopt evenwijdig met het spoor Den Bosch-Oss.

Komt u met de auto? Die kunt u kwijt op het adres Oude Baan-Oost 172, 5244 NG Rosmalen. Dat is de ingang van de begraafplaats. U loopt dan de begraafplaats op, steeds rechtdoor over het tegelpad, langs de begraafplaats tot het einde van het tegelpad. Links van de bank aldaar loopt een smal bospaadje naar het perceel van het Levensbomenbos. Komt u te voet of met de fiets dan kunt u ook vanaf het Binckhorstpad het terrein oplopen. Als u vertrouwd bent met de locatie kunt u het terrein zelfs via een looppad vanaf de T.M. Kortenhorstlaan bereiken (weet dat het terrein nu nog een weide is).
Kom ook op 17 maart naar de boomplantdag, er is koffie en ranja beschikbaar.

Reacties