editie1

De eerste edite van PROVaardig!

27 maart 2015, de start van de eerste editie van het unieke project PROVaardig, het unieke project voor de kinderen van basisschool EC 't Sparrenbos in samenwerking met Sparrenburg Onderneemt, wijkbewoners uit Sparrenburg, EC 't Sparrenbos, de wijkraad, gemeente 's-Hertogenbosch en vele professionals en organisaties!

Voor 95 kinderen van EC 't Sparrenbos begon een vrijdagochtend die nog lang besproken zou worden!

Vanwege het unieke karakter mochten wij ons verheugen op een feestelijke opening door niemand minder dan Eric Logister, ‎Wethouder Onderwijs, Stedelijke Transformatie, Grondbeleid, Wonen en Brabant Stad van Gemeente 's-Hertogenbosch.  

Na een geweldige opening werden alle kinderen verdeeld over groepen met gelijke interesse velden en verenigd met hun professional. Sommige gingen op excursie, andere groepen bleven op school om deel te nemen aan door de professioanls verzorgde workshops, cursussen en meer.

Het resultaat van een ochtend geen verplichte stof, niet stil moeten zitten luisteren naar de docent, maar met volle aandacht hangen aan hetgeen de professionals te vertellen hadden, was het eind commentaar van alle kinderen:

"Konden we dit maar elke week doen!"

Ons antwoord: JA zeker, nog 2 keer!! Voor je het weet, is het weer zover!

Vanuit PROVaardig willen we onze bijzondere dank uitspreken naar alle vrijwilligers, bedrijven en organisaties die deze versie tot een succes hebben gemaakt!

Paula Samsom & Edsard Kok

Foto’s