PROVaardig editie 1 ~ 29 januari 2016

PROVaardig op basisschool EC ’t Sparrenbos in Rosmalen: Wethouder Eric Logister

In Sparrenburg is het initiatief genomen om de leerlingen uit groep 6 tot en met 8 kennis te laten maken met verschillende interessegebieden als voorbereiding op hun schoolkeuze. In januari 2016 is PROVaardig voor het tweede jaar van start gegaan.

De kinderen in de groepen 6, 7 en 8 konden kiezen uit verschillende beroepen en interesses: koken, mode ontwerpen, ziekenverzorging, landmacht, politie, journalistiek, fotografie, etc. In totaal doen er dit jaar 139 kinderen mee. Door een breed aanbod is er voor elk wat wils. Om de kinderen een reëel beeld te geven van wat er allemaal komt kijken bij een onderwerp, worden ervaringsdeskundigen uitgenodigd om lessen en activiteiten te verzorgen. Ook gaan er kinderen op excursie. Wethouder Eric Logister met onderwijs in zijn portefeuille was bij de eerste bijeenkomst. Eric Logister is blij met dit initiatief in de wijk. Door al vroeg kennis te maken met verschillende beroepen kan de schoolkeuze worden beïnvloed.

PROVaardig wordt georganiseerd door Sparrenburgers Paula Samsom en Edsard Kok. Op het Sparrenbos zullen drie dagdelen gevuld worden met dit leuke programma. Wegens het succes op Educatief Centrum ’t Sparrenbos wordt PROvaardig in de toekomst ook op andere scholen aangeboden.

 

Op de foto (hieronder) Hanneke van Helvoort van Atelier Kameleon: Hanneke heeft een praktijk voor creatieve begeleiding in de wijk Sparrenburg. Volgens Hanneke leer je door creatief te  tekenen jezelf beter kennen, dat is de richting die zij met kinderen op wil gaan.
http://www.atelierkameleon.nl/