PROVaardig editie 3 ~ 8 april 2016

Afgelopen vrijdag 8 april was alweer de derde PROVaardig dag voor de kinderen van groep 6, 7 en 8. Er stond weer heel veel moois op het programma.

Waaronder een bezoek bij de TU Eindhoven voor techniek, zij hebben o.a. een super snelle auto op zonne-energie gezien. Weer heel anders dan de motor van een vrachtwagen of personenauto op dag 2.

De landmacht is dit keer naar de stormbaan van de Hoge Hei geweest en hebben daar heel goed samengewerkt om met elkaar de finish te bereiken. De sporters hadden een verzorgd programma bij OJC met leuke afwisselingen.

De architecten zijn nu een fase verder en gestart met het maken van een heuse maquette, dus net als met fotografie aan de slag met "3 dimensionaal"".


 
De eetclub heeft dit keer zelf deeg gemaakt en diverse soorten pasta gemaakt met saus en vulling en daar heerlijk van kunnen smullen.
 
Er is door een samengestelde groep, waaronder tekenen, een stripworkshop gevolgd en er zijn leuke strips en cartoons gemaakt voor in de krant en voor de eindpresentaties.

De groep mode is met veel inspiratie achter de naaimachine gekropen en lekker aan de slag gegaan en hebben hele mooie creaties gemaakt op een paspop.


 
Een aantal groepen hebben al hard aan de eindpresentaties gewerkt, want zij hebben de volgende keer een druk programma.
Zo hebben de BMX-ers al een bord en overzicht gemaakt van wat ze hebben gedaan en hun fiets in beeld gebracht.

De twee kanjers van het Rodenborch hebben met de Gamers een aantal spellen afgemaakt met diverse levels. Zij gaan de laatste keer nog op excursie naar bedrijf die games maakt. Ik kan niet wachten om de games straks een keer te mogen spelen want het zag er al super leuk uit. Ze hebben een duidelijke taakverdeling gemaakt waarbij ieder zijn kwaliteiten naar voren komen.

Kinderopvang zijn met eigen opdrachten aan de slag gegaan bij Kanteel en hebben ook gastouderschap gezien. Zij zullen in hun eindpresentatie de verschillende opvang verwerken.

En mooi eindresultaat op foto van de club visagie.
Kortom de groepjes zijn zeer divers aan de slag gegaan en hebben weer veel geleerd.

Ook leuk dat de professionals zo enthousiast zijn. De club gezondheid is bij tandartsopleiding van het KW1 geweest en dit kregen we terug : " Wat super dat alle betrokken zo enthousiast waren, dat was afgelopen vrijdag ook goed te merken. Wij vonden het heel leuk en leerzaam! Volgend jaar weer ?!
 
We maken ons alweer op voor de laatste keer met workshops en excursies en museumbezoeken op vrijdag 20 mei.

Hierover in volgende nieuwsbrieven meer...
Vrijdag 1 juli zal de laatste PROVaardig dag zijn en worden de eindpresentaties getoond aan alle geïnteresseerden. Daarin komt al het werk dat gemaakt is naar voren en vertellen de leerlingen over het bijbehorende proces.
 
Zet alvast in je agenda om tussen 11.00 en 12.00 de resultatente komen bewonderen en ervaren.