Seniorenbus

Seniorenbus goed alternatief voor vervoer

Vrijwilliger Jan Heuyerjans uit Sparrenburg als chauffeur

 

Sinds 2013 is de Seniorenbus in de hele gemeente 's-Hertogenbosch actief. De seniorenbus is een vervoersnetwerk waarbij 60 vrijwilligers de aanvragen behandelen, de ritten plannen en de bus besturen inclusief een bijrijder.
De seniorenbus is bedoeld voor 65+ers die minder mobiel zijn en van huis naar bestemming willen worden vervoerd.
Het concept is eenvoudig: de vaste contributie bijdrage is € 5,- per maand en de ritprijs is 50 cent in Den Bosch/Rosmalen/Empel/Engelen en 1 euro voor Vinkel en Nuland.
De bus rijdt van ‘s-morgens 9 uur tot 5 uur in de middag.

Waar naar toe?
Regelmatig gaan ritten van huis naar het ziekenhuis, voor een onderzoek, winkelcentrum, verjaardagen of een activiteit van de Hevo of Anneborch..
Een rit moet per telefoon een dag eerder worden aangevraagd vóór 3 uur in de middag. In de seniorenbus zitten altijd 1 chauffeur en 1 begeleider en is plaats voor 4 personen. Met rolstoelen is het niet mogelijk om te reizen, wel met rollators.

In gesprek met Jan Heuyerjans vrijwilliger bij de seniorenbus
We spraken met Jan Heuyerjans uit Sparrenburg in Rosmalen, hij is ongeveer een jaar vrijwilliger bij de Seniorenbus. Hij heeft zijn hele leven gewerkt bij stadbussen, eerste bij de BBA en later bij Hermes. Hij is graag op de weg en doet dit werk met plezier. Hij vind het prettig om mensen te helpen en zorgt mede voor aanspraak in de bus. “het gaat bij ons niet alleen om de rit maar ook om het praatje onderweg” volgens Jan.
Een dag heeft 2 diensten, in de ochtend en in de middag. Je geeft van te voren aan wanneer je beschikbaar bent. Per dienst rij je ongeveer 80 km. Regelmatig zijn er ritten van Mariaoord (Kruisstraat) naar het JBZ ziekenhuis, dat is zomaar 15 km. Jan denkt dat de Seniorenbus een goed alternatief is voor het vervallen van de stadsbus door onze wijk. Jan adviseert om op de website van de seniorenbus te kijk www.senioren-bus.nl of op de facebook pagina voor meer informatie.
Op deze site zijn ook de sponsoren te vinden die deze service in Den Bosch mogelijk maken.