Aanleg buurtttuin Heihoeven

Donderdag 06 december 2018

De wijk Heihoeven is begin 2018 gevitaliseerd, nieuwe riolering, nieuw wegdek, nieuwe verlichting en een vernieuwde speelplaats. Recent is een start gemaakt met de aanleg van een buurttuin.

Op initiatief van een aantal buurtbewoners is er een plan ontworpen voor een buurttuin, met dank aan André Coppens hij was een van de voortrekkers van dit plan.
Doel van de buurttuin is om een ontmoetingsplek te creëren voor jong en oud, een klein park met een bankje waar je heerlijk kunt vertoeven. In de zomer kun je hier genieten van de heerlijke geuren van de diverse kruiden zittend in de schaduw van een notenboom.
Ook aan de plukkers is gedacht er komen o.a. druiven, bramen en kruisbessen. Voor de kleintjes is er een plek gemaakt met een klimboom en een kukelrek, deze plek wordt omringd door vlinderstruiken.
Het plan is gerealiseerd in samenwerking met Laurens Brouwer (Gemeente 's Hertogenbosch), Roy Verstegen (Roy Verstegen BV), Peter van den Bogaart (Vogels Avontuurlijk Spelen BV), Ronald Endstra (Vantuintotperk) en Helicon VMBO den Bosch.

Het is de bedoeling dat de buurtbewoners in samenwerking met Helicon de buurttuin gaan onderhouden. Op deze manier kunnen de leerlingen praktijkervaring opdoen en de buurtbewoners genieten van een mooie tuin.
De buurttuin Heihoeven de moeite waard om een kijkje te nemen.  Op de foto intitiatiefnemers: Annemiek Saldan, Bep de Vries,Thea Hesselmans

Reacties