Eerste bewoners van Sparrenburg

Donderdag 22 januari 2015

40 jaar geleden eerste bewoners

Rien en Leny van Hoof ontvingen veertig jaar geleden in januari 1975 als eerste bewoners van de Heihoeven de sleutel van hun huis. “Alles was nog zand en we moesten over planken lopen” zegt Rien. Leny weet nog dat de schoolkinderen in het begin als groepje naar de school bij het Kattenbosch moesten lopen. Pas later is de school in de wijk Sparrenburg gebouwd. Rien en Leny hebben de afgelopen jaren met veel plezier in de Heihoeven gewoond. Ze begonnen in een huurhuis maar zodra dat mogelijk was in 1996 hebben ze hun huurwoning gekocht van De Kleine Meierij, de woningbouwvereniging.

 

Veiligheid

Volgens Rien mag er wel wat meer worden gedaan aan het onderhoud van bomen, in veertig jaar zijn sommige bomen erg groot geworden in hun omgeving. Zonlicht en straatverlichting wordt daardoor minder omdat er struiken voor staan. Voldoende licht is van belang voor het gevoel van veiligheid. Natuurlijk vinden Rien en Leny het wonen in onze groene wijk erg prettig maar onderhoud aan straat en bomen is daarbij wel noodzakelijk.

Actief blijven

Rien blijft actief in de omgeving, “samen met mijn buurman houd ik de omgeving schoon en bladvrij”, maar ook als vrijwillige chauffeur voor bewoners van de Binckhorst/Cello naar dagopvang in Den Bosch of Boxtel. Ook is Rien als technische man bij het Hevo gebouw graag gezien voor de klusjes. Rien en Leny willen als de gezondheid het toelaat nog jaren in de Heihoeven blijven wonen, ze voelen zich hier echt thuis. Zorgen maken ze zich nog niet, wel willen ze graag weten voor welke hulp ze mogelijk in aanmerking komen als het nodig zou zijn.

Reacties