EHBO paraat voor hulp bij evenementen

Zondag 20 december 2015

“EHBO’er word je omdat je wat voor je medemens voelt”, vertelt Frank van de Camp. Hij tekent voor de organisatie van de EHBO in Sparrenburg waar hij woont. Daar is ook regelmatig de EHBO-caravan te zien.

 

Frank is sinds 1981 een van de leden van de actieve afdeling EHBO Den Bosch die driehonderd leden telt. Hij coördineert onder andere de planning van de EHBO-bezetting bij evenementen zoals carnaval, kermis, winterfestival en Den Bosch Maritiem: de hulppost is dan ter plaatse.

Sinds het ziekenhuis uit de binnenstad is verdwenen wordt er een groter beroep gedaan op de aanwezigheid van de EHBO. Eén of twee vrijwilligers staan paraat voor eventuele calamiteiten. Soms helpt een pleister of een goed advies mensen al verder, maar het kan ook gebeuren dat er een ambulance moet komen.

De EHBO-post staat in contact met de politie en de organisatie voor snelle hulpverlening. Sinds kort staat deze hulpdienst ook bij wedstrijden van hockeyclub Den Bosch. Voor sportblessures is er een hulpverlener om te helpen en te adviseren.

Nieuwe opleiding start in januari in Den Bosch

De afdeling Den Bosch verzorgt twee keer per jaar een opleiding tot EHBO’er. Voor januari 2016 zijn er nog plaatsen vrij. Daarna is het mogelijk om lid te worden en zich in te zetten als vrijwilliger.

 

 

Reacties