Fiets gestolen?

Maandag 26 augustus 2019

Is je fiets gestolen? Meldt het!

Ondanks dat de politie niet actief opzoek kan gaan naar fietsendieven, is elke melding er 1 die van belang kan zijn en de kans op het terugvinden van de fiets en het pakken van de dieven vergroot. Doe dus altijd aangifte!

Er worden de laatste tijd weer veel fietsen gestolen uit onze wijk en bij station Rosmalen.

Als je fiets is verzekerd, is het noodzakelijk hiervan aangifte te doen, maar ook als je fiets niet verzekerd is, is het goed om aangifte te doen. Elke melding wordt namelijk genoteerd en kan van belang zijn voor de gemeente om extra aandacht te vestigen op dit probleem door extra te surveilleren of camerabewaking te instaleren.

Is je fiets (of scooter) gestolen, doe dan altijd aangifte. Dit kan heel gemakkelijk via deze onderstaande link:

aangifte doen bij politie

Ga je een nieuwe fiets kopen? Kijk dan altijd eerst even op de website van Stop Heling. Hier kun je controleren of je "nieuwe" fiets niet als gestolen gemeld staat. Controleer altijd even het framenummer, dit geldt ook voor "nieuwe" fietsen die je in een gerenomeerde winkel koopt. Dieven combineren vaak verschillende onderdelen van fietsen en verkopen deze als een "nieuwe" fiets. Via onderstaande link kun je controleren of je "nieuwe" fiets is gestolen:

- Stop heling

Blijkt dat de "nieuwe" fiets gestolen is, bel dan direct met de politie via 0800-8844

VInd je dat er ergens camera bewaking moet komen omdat er al te vaak fietsen zijn gestolen en er gebeurd maar niks? Neem dan even contact op met de gemeente. Die kunnen bepalen of er camerabewaking moet komen. Kijk op onderstaande link voor meer informatie bij de gemeente:

- doe melding bij de gemeente

- of bel 073-6155555

Op dit moment loopt er een aanvraag om camerabewaking te plaatsen bij Station Rosmalen, omdat hier wekelijks fietsen gestolen worden op klaar lichte dag en in alle rust. Wil je je fiets veilig parkeren, plaats deze dan voor Perron 3!

 

Reacties