Fijnstof metingen rijksweg A59

Vrijdag 22 januari 2021

De wijk Sparrenburg is een van de 6 wijken en dorpen direct/nabij gelegen aan de Rijksweg A59-Oost waar sterk het vermoeden aanwezig was/is van overschrijdende fijnstof voorkomende vanuit autoverkeer van de rijksweg.

De werkgroep A59-Oost gevormd vanuit de 6 wijken en dorpen heeft aan de Hogere agrarische school (HAS) een verzoek gedaan om einde jaarstudenten van afdeling milieu fijnstof langdurig metingen te laten verrichten vanuit een omschreven opdracht en hierover een eind rapport over samen te stellen,met goedgekeurde fijnstof meetapparatuur aangekocht door de werkgroep. 

De opdracht die reeds uitgevoerd is door een groep van 5 studenten bevat het meten van het effect van fijnstof afvang als de geluidswanden langs de rijksweg bekleed zijn/worden met echte vergroening en de relatie van het fijnstof effect direct en ruim achter de geluidsschermen. 

Naar verwachting zal het eind rapport van de studenten met conclusies en aanbevelingen aan de werkgroep A59-Oost beschikbaar worden gesteld en zal het spoedig daarna middels de wijkraden websites en nieuwsbrieven bekend worden gemaakt . 

Namens vertegenwoordigers voor wijk Sparrenburg in de werkgroep A59
Coen den Draak
Aad van der Steen
Aad Wilmink

Reacties