GO scooters is niet iedereen blij mee

Maandag 02 november 2020

De een vindt het een fantastisch initiatief, de ander ziet het als overlast en projectielen voor vernieling. Dat laatste lijkt eerder regel dan uitzondering te zijn. In de wijk Sparrenburg zijn er tenminste al 10 vernield. 

Het mag natuurlijk ook geen verrassing zijn dat iets wat van niemand is en onbeheerd overal en nergens wordt achtergelaten projectiel geworden zijn van vernielingen. Tellen we daar de Corona ellende bij op wat het voor de jeugd onmogelijk heeft gemaakt normaal een bestaan te kunnen opbouwen, dan is de frustratie begrijpelijk. Het mag natuurlijk ook geen verrassing heten en kan niet anders zijn dan door gemeente ingecalculeerde misser met alle risico's voor de openbare ruimte van dien. Dat het een schande is staat uiteraard buiten kijf, maar was wel te verwachten.

Een oplossing zou kunnen zijn dat de gemeente vaste plaatsen zou maken met camera beveiliging en de verplichting aan de moederorganisatie uit Waardenbrug, dat scooters alleen kunnen worden opgehaald en teruggebracht naar deze "veilige" stallingen. Misschien kunnen ze nog een afspraak maken met een handige buurtbewoner die de scooters onderhoud. Is maar een tip.

Omdat we het voor iedereen veilig willen houden in de wijk en zeker met het oog op de grote droogte en de bosrijke omgeving, het vriendelijke verzoek aan iedereen om bij onraad de politie en/of brandweer te bellen. Is het leed al geschiedt, meldt het dan via de buitenbeterapp van de gemeente.

 

Reacties