Handtekeningenactie voor behoud Sparrenburgbos

Zaterdag 16 december 2017

De werkgroep ons Sparrenburgbos van de wijkraad is de jarenlange onzekerheid over de toekomst van ons bos en het slechte onderhoud zat. De wijkraad zet zich al jaren in voor behoud van ons bos. De werkgroep heeft plannen bedacht om de gemeenteraad aan te zetten om een besluit te nemen het bos te kopen. Dit is dé manier om toegankelijkheid en onderhoud van het bos veilig te stellen.  Een handtekeningenactie en veel publiciteit moet duidelijk maken aan de gemeente en de Bossche politiek wat het Sparrenburgbos voor veel mensen betekent.

 

Zet je handtekening!

De werkgroep heeft nu jouw hulp nodig! Zet je handtekening en ondersteun de actie!
Je kunt tot 12 januari meedoen. Op 30 januari worden de handtekeningen aangeboden aan de voorzitter van de gemeneenteraad van 's-Hertogenbosch.
Wilt u uw steun geven aan ons streven tot aankoop van het bos door de gemeente. Dat kan:

Waar de handtekeing zetten?

  • Sparrenburg: de buurtambassadeur komt bij u langs voor de handtekening, of lever de flyer met handtekening bij de buurtambassadeur in.
  • Als bewoners van Maliskamp, Molenhoek: teken de flyer en lever deze in bij: Boekhandel De Omslag, Schoenmaker in winkelcentrum De Molenhoek, Cafetaria De Hoeven in Sparrenburg, De Fiets in Maliskamp.
  • Andere bezoekers die willen steunen : teken op Petities.nl

 

Wat steunt u

Met uw handtekening steunt u het voorstel van de wijkraad Sparrenburg aan de gemeenteraad om het Sparrenburgbos aan te kopen en een einde  te maken aan de steeds wisselende eigenaren en hun plannen tot het inrichten van het bos.

Het Sparrenburgbos maakt deel uit van het natuurgebied Hooge Heide midden. Aan alle kanten wordt het bos omsloten door natuurgebieden. Wij willen met de actie bereiken dat er een blijvend vrije doorgang blijft vanaf de Zandverstuiving naar het Waterleidingbos en dat het hele bos vrij toegankelijk blijft.
Al in 2009 in het beleidsplan Boszone is vastgelegd dat het bos door de gemeente dient te worden aangeschaft.

 

 

Reacties