Jongeren van St Tarcicus-scouting naar Japan

Zondag 07 juni 2015

In onze wijk is al vele jaren een actieve Scouting jongerenvereniging. Bij scouting leer je brede vaardigheden en samenwerken met anderen. Naast de scouting-weekenden, en zomerkamp is er een wereldjamboree. 3 jongeren aan het woord.

Eens in de 4 jaar is er een wereldjamboree voor Scouts van over de hele wereld. In de zomer van 2015 is deze Jamboree in Japan. (Zie voor de site  Jamboree in Japan. Wij ontmoeten 3 scouts van de Groep St. Tarcisius in de wijk Sparrenburg en vragen naar de achtergronden.

Uit Nederland gaan er in totaal 1000 Scouts naar Japan. Op een groot terrein komen daar 40.000 scouts uit vele landen samen, doel is van elkaar te leren over de verschillende culturen en achtergronden. De reis duurt  totaal 3 weken. De eerste week wordt door Japan getrokken met een bus, daarna 14 dagen in het wereldjamboree kamp. Ook historische plaatsen worden bezocht zoals Hiroshima en het peace memorial park, met een herdenkingsbijeenkomst 70 jaar na de atoombom.

 

Vijf weekenden voorbereiding

De voorbereiding zit erop. Gedurende 5 weekenden is kennisgemaakt, zijn de groepen gevormd en is wat geleerd over de cultuur van Japan. Volgens Jordt van de Ven is het belangrijk dat je een kleine buiging maakt bij een begroeting. De wereldjamboree heeft als doel om jongeren tussen 14 en 18 jaar kennis te laten maken met verschillende culturen en achtergronden. ”A Spirit of Unity” is het thema. De kosten moeten deelnemers zelf betalen, maar dat heeft Anouk Bouwmeester er wel voor over, ze is al vier jaar aan het sparen met de opbrengst van een krantenwijk. Simon Zentjens verwacht dat de drie weken snel voorbij zullen zijn, er is een afwisselend programma en  veel bijzondere ervaringen staan hen te wachten.  Ze verheugen zich nu al op het cultureel festival, waarbij je als land een gerecht uit eigen maakt en gaat proeven bij zoveel mogelijk andere landen.

Scouting geeft de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen, iedereen is welkom bij de jeugd om eens een kijkje te nemen. Na afloop van de Jamboree gaan we zeker nog eens langs bij deze scouts.

Op de foto: v.l.n.r. Jordt van de Ven, Anouk Bouwmeester en Simon Zentjens.

 

Voor de site over de Nederlanders in Japan: Scouting.nl

Reacties