Jos Sparidans nieuwe secretaris wijkraad Sparrenburg

Maandag 12 maart 2018

Hij moet nog echt officieel worden aangesteld maar Jos Sparidans staat te trappelen om aan het werk te gaan in de wijkraad. In november van het afgelopen jaar heeft het bestuur van de wijkraad Sparrenburg Jos Sparidans aangenomen als nieuwe secretaris en hiermee een frisse wind binnengehaald. De 39-jarige Jos woont nu iets meer dan een jaar

met zijn gezin in de Brabanthoeven en wil heel graag meedenken over het verbeteren van de wijk. Toen hij de vacature van secretaris zag, heeft hij zijn kans gepakt. "Ik wil heel graag een bijdrage leveren aan het creëeren van een wij-gevoel. Elkaar kennen en begroeten vind ik heel belangrijk. De gemoedelijke sfeer van een dorp", legt Jos uit. Echt nieuw is Jos niet in de wereld van besturen. Hij werkt al heel lang in het bestuur van de scouting in Den Dungen en heeft deel uit gemaakt van de vereniging van eigenaars in zijn oude wijk.

Nieuwe secretaris als Bruggenbouwer
In het dagelijks leven werkt Jos al 12 jaar bij de Oosterpoort, een instelling voor jeugdhulpverlening. Eerst als hulpverlener van jongeren met zware problemen, de laatste jaren als beleidsmedewerker. "Ik heb veel verschillende onderwerpen in mijn portefeuille, maar in het algemeen noem ik mezelf een bruggenbouwer en een spin in het web, vertelt Jos enthousiast. "Omdat ik nog maar zo kort bij de wijkraad ben, weet ik nog niet wat  mijn rol precies gaat zijn. Ik kan wel zeggen dat ik mijn affiniteit voor jongeren ongetwijfeld meeneem in deze functie. Ik kijk er verder naar uit om verbinding te zoeken met de bewoners in de wijk en ik heb veel ideeen!"

Reacties