Nieuwjaarsbijeenkomst Sparrenburg

Zaterdag 03 januari 2015

Op 3 januari was de gebruikelijke nieuwjaarbijeenkomst op het Heijmansveldje in Sparrenburg

De organisatie was in handen van Scouting Tarcicius die hun clubhuis in de wijk heeft.

De middag begon fris maar de brandende kerstbomen en haardvuren brachten een  –ander woord- warmte.

Het was een gezellige drukte met verse oliebollen,  chocolademelk en glühwein.

Jong en oud was op  ander woord afgekomen. Op deze avond heeft de voorzitter van de wijkraad de Sparrenburg Aad van der Steen de Sparrenburger van het jaar bekend gemaakt. Dat is Edsard Kok. Hij heeft zich met anderen ingezet voor initiatieven in 2014 zoals de manifestatie Sparrenburg Onderneemt in juni 2014 en de vormgeving van de website in het najaar 2014.

Edsard Kok ontvangt een mooie foto gemaakt door de fotografe Anne van den Dungen. Anne heeft ook meegedaan aan de geslaagde kunstroute van november 2014.

Aangekondigd is dat in 2015 weer diverse activiteiten worden gepland, alle belangrijke informatie is te lezen in de nieuwe digitale nieuwsbrief.

Op 10 en 11 januari 2015 uitnodiging-bosonderhoud-11-janauri zijn de volgende activiteiten in onze wijk kijk hiervoor op de website www.sparrenburg.nl.

Een kerstboomverbranding is een traditie in het begin van het nieuwe jaar in veel Nederlandse en Belgische gemeenten. De dennenbomen die tijdens de feestdagen als kerstbomen in de huiskamers hebben gestaan, worden dan bijeengebracht en verbrand. Veel kerstboomverbrandingen zijn tegelijk een soort dorps- of buurtfeest

Tot volgend jaar

Reacties