Open Monumentendag 2022

Donderdag 01 september 2022

Tijdens de Open Monumentendagen op 10 en 11 september 2022 openen meer dan 70 monumenten in de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught weer gratis hun deuren. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Ook zijn er extra activiteiten zoals tentoonstellingen, rondleidingen, fietsroutes, wandelingen en muziekuitvoeringen. Het thema van dit jaar is duurzaamheid.

Op de routekaart van 's-Hertogenbosch zie je welke monumenten daar te bezoeken zijn en welke in het buitengebied  van 's-Hertogenbosch. Of je download hier de gratis Erfgoed 's-Hertogenbosch Route App. Je ziet daar in één oogopslag welke monumenten zijn geopend en zich bij jou in de buurt bevinden. Bovendien is de app gevuld met extra historische foto's en verhalen. In Rosmalen kun je o.a. De Standerdmolen en de St Lambertuskerk bezoeken tijdens deze monumentendag. Ook de kapel van Coudewater is open. Je kunt je aanmelden voor een rondwandeling over het landgoed onder leiding van een gids of zelfstandig met een routebeschrijving.

In Den Bosch is er een optreden van Duketown Ladies. ZIj gaan op zaterdag 10 september optreden bij Visit Den Bosch (VVV), Markt 77 in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Dit doen ze  tussen 12.30 en 13.30 uur in de ontvangstruimte van het monumentale gebouw

Reacties