Opening Kinderboekenhotel Tielekeshoeven

Zaterdag 23 oktober 2021

Wethouder Mike van der Geld opende op 21 oktober jl samen met de kinderen uit de buurt, het eerste kinderboekenhotel in Rosmalen. We begonnen in de stromende regen maar al snel brak de zon door. Onze speciale gasten waren: alle kinderen en wethouder Mike van der Geld.

 We stonden gezellig onder de partytent waar we het poëzie-restaurant hadden ondergebracht. Met een speciaal gedichten-menu, voorgedragen door Mohammed, Jona, Franka, Sidra, Hakon en Heva. Allemaal kinderen uit onze wijk.
Mike van der Geld bracht het eerste kinderboek voor de nieuwe kinderboekenminibieb mee: De Meisjes van Annet Schaap.
Mohammed mocht het namens alle kinderen van de wijk in ontvangst nemen en het in het Kinderboekenhotel zetten. Daarna mochten alle kinderen hun meegebrachte kinderboeken er in zetten.

Eerste officiële Kinderboekenhotel in Rosmalen
Er zijn al heel veel minibiebjes in Rosmalen en er was pas één speciale minibieb voor kinderboeken. Jeroen van Lente, grafisch ontwerper en kunstenaar, vond het tijd voor een heus Kinderboekenhotel, waar een flinke hoeveelheid kinderboeken zich kunnen thuis voelen.
Hij bedacht en maakte een bijzonder ontwerp: een minibieb speciaal voor kinderen. Vervolgens ging hij in zijn eigen wijk met tientallen buurtgenoten aan de slag met het zagen, schuren, schilderen en in elkaar zetten van de (grote) minibieb.

Tijdens het slotfeest van de Tiepies Tielekeshoeven Zotte Zomer Camping op 4 september hebben meer dan 30 buurtgenoten (vooral kinderen) de kinderboekenminibieb kleurrijk beschilderd. Het resultaat mag er wezen. De minibieb is prachtig geworden!
Kom ook eens ene kijkje nemen en plaats er een boek of leen er één.

 

 

Reacties