Opknappen Buurtveldje Gastenberg

Maandag 07 december 2020

Begin 2021 zal het buurtveldje aan de oostzijde van de Gastenberg aangepakt worden. Het veldje, wat ook als doorsteek dient voor het noordelijk gedeelte en zuidelijk gedeelte van de Gastenberg, is toe aan een grondige opknapbeurt. Het veldje en elementen zijn 40 jaar oud en hebben daarmee hun beste tijd gehad.

Drie initiatiefnemers uit de buurt hebben samen met een tuinman een nieuw ontwerp gemaakt. Bloemrijke grassen als voedsel- en schuilplekken voor onder meer bijen en vlinders zullen centraal staan in het nieuwe ontwerp. Er zal een speels verbindings-pad lopen tussen de straat en er is ruimte voor ontmoeten en ontspannen met bankje en zitelementen onder de prachtige bomen die er staan.

Verwachting is dat in januari gestart kan worden met de werkzaamheden, waarbij ook buurtbewoners voor de nodige ondersteuning zullen zorgen. Het veldje zal meegenomen worden in het reguliere onderhoud van de Gemeente, maar ook zullen direct omwonenden een onderhoudsclubje vormen voor het verfijnde onderhoud van het park. Wat is er leuker dan samen je buurt mooi te houden!

Een erg leuk initiatief en samenwerking tussen buurt en Gemeente. In een volgende nieuwsbrief zullen we jullie de voortgang en resultaten laten zien. 

Reacties