Renovatie woningen Tielekenshoeven Eikakkerhoeven

Woensdag 03 juni 2015

De woningen in Sparrenburg zijn ca. 40 jaar geleden gebouwd. Tijd voor renovatie en energiezuiniger maken. 63 huurwoningen worden in één keer gerenoveerd.

We spraken de heer J.P. van de Giessen van BAM over de renovatie van 63 huurwoningen in de Eikakkerhoeven en Tielekeshoeven. De woningen worden voorzien van nieuw dubbel glas, nieuwe voor- en achterdeuren, draaiende ramen en een nieuwe CV ketel. De heer van de Giessen vindt het prettig werken hier, hij beschrijft de omgeving als “mooi groen, de huizen zijn tussen het vele groen gebouwd”.

Het project heeft een paar maanden doorlooptijd en is voor de zomer afgerond. Het resultaat is al te zien, het houtwerk is van het oude bruin naar een frisse tint opgeknapt. Het grootste verschil zullen de bewoners binnen voelen volgens van de Giessen. Het comfort zal toenemen, in sommige woningen was nog enkel glas aanwezig. Door een betere isolatie van de woningen en de nieuwe ketel zal het energieverbruik dalen. De huur gaat na deze aanpassingen naar boven maar de energielasten nemen af.

Klik hier op site over deze woningen  http://www.deteikhoeven.nl/  Goed dat in de kwaliteit van huurwoningen wordt geïnvesteerd om de komende jaren mee te kunnen.

Reacties