Slimme maatregelen rondom huis voorkomen wateroverlast

Donderdag 04 oktober 2018

Een regenton, een groen dak, planten en een vijver. Watervriendelijke huizen en tuinen; de gemeente ziet ze graag meer en waar het maar kan. Laat je zaterdag 6 oktober  bij de infostand WaardevolWater van de gemeente informeren. Hun motto: ‘een plantje voor een watervriendelijk praatje!’

Wateroverlast
Het klimaat verandert. We merkten dat tijdens deze langdurige droge zomer. Maar ook aan kortstondige, flinke regenbuien. Verschillende wijken in Rosmalen ondervonden dit eind mei. Toen stroomde het regenwater door de straten en zelfs sommige huizen in. Het riool kon zoveel water niet aan.

Afkoppelen
De wijk bleek niet klimaatbestendig. De wolkbreuk boven Rosmalen was extreem. Maar het maakte duidelijk dat het water ergens anders weg moet kunnen lopen. Niet langer via de regenpijp naar het riool, maar in groenstroken, tuinen, of regentonnen.
Groen
Een watervriendelijk tuin is een regenwaterbestendige tuin. Ook planten, in tuinen of op daken, nemen water op. Ze compenseren het gebrek aan groen en bieden ruimte aan vogels en bijen. Daarnaast zorgen planten tijdens warme dagen voor meer verkoeling in een versteende omgeving.
Meer info
Benieuwd naar welke slimme en eenvoudige maatregelen er zijn om uw woonomgeving regenvriendelijk te maken? Kom praten met regenwater-, afkoppel- en tuinexperts van WaardevolWater. Ze staan tegenover Heihoeven 91 t/m 98 bij het miniatuur groendak. U krijgt een plantje voor een praatje.
Meer weten over waardevol regenwater? Zie: https://waardevolwater.nl/

Wijkactie Waterbewustzijn ‘Een plantje voor een watervriendelijk praatje’
Speelveldje tegenover Heihoeven 91 t/m 98
Za 06 oktober 10:00 – 12:30 uur

Reacties