Sparrenburgbos in de verkoop

Vrijdag 22 januari 2016

Door het faillissement van vastgoedhandelaar Lips, voorheen de eigenaar van het Sparrenburgbos, is het nu in de verkoop door de curator.

Vanuit de gemeente zijn eind 2015 gesprekken geweest met de curator over het eigendom van het bos. De bouwvallen bij Mariaoord waren onveilig en er heeft brand plaats gevonden. Door de gemeente zijn nu hekken om de bouwvallen geplaatst en een deel van het puin is opgeruimd.    
Ten aanzien van de verkoop van het eigendom is duidelijk gemaakt dat de gemeente hier een belang heeft ten aanzien van de publieke functie van het bos. Na de jaarwisseling zijn er geen nieuwe ontwikkelingen te melden. Het is nu wachten op de volgende stap van de curator.

Bekijk de video over het Sparrenburgbos

 

Ingezonden reacties:

10 februari 2016
Ik zou het jammer vinden als dit bos wederom verkocht zou worden .Vele Rosmalenaren en Bosschenaren maken hier met kinderen en kleinkinderen met of zonder hond gebruik van van. Laat de Gemeente en de Provincie nu is hun geld goed gebruiken, wat zij met de verkoop van Essent ontvangen hebben. Gemeente Den Bosch honderden miljoenen en de

Provincie miljarden! Dan vloeit het geld wat wij als burgers jarenlang aan Essent betaald hebben, is een keer terug naar de bewoners.

Rosmalen,
Jan van den Boom

Reacties