Straatdiners in Sparrenburg

Donderdag 22 januari 2015

Op 5 mei 2015 is het zeventig jaar geleden dat Nederland werd bevrijd.

Doe mee aan straatdiners op 5 mei

Een mooi moment om de verbinding te zoeken en dit met straatdiners te vieren. Lange tafels met kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Met elkaar koken, mooie ontmoetingen, verrassende gesprekken en gezelligheid. Het versterkt de onderlinge contacten en verbondenheid in de straat en buurt.

 

Wie gaan dit doen?

Geïnteresseerde bewonersgroepen met praktische ondersteuning van het Bevrijdingsfestival, Divers, De Muzerije.  

Op welke manier?

Als onderdeel van het bevrijdingsfestival op 5 mei kan elke straat of buurt een straatdiner organiseren. Een groep mensen uit een straat/buurt kookt een maaltijd voor buurtgenoten. De zelfgemaakte gerechten worden op lange tafels in een straat of plein geserveerd. Voor de aankleding van het straatdiner kan hulp ingeroepen worden, bijvoorbeeld van Community Art (verhalen vertellen) via De Muzerije en muzikanten (‘Play for Freedom wedstrijd’) via het Bevrijdingsfestival.

Mee-eten

Buurtgenoten, familie en vrienden die mee willen eten geven zich tevoren op en betalen een vooraf vastgesteld bedrag.

Een straatdiner kan groot of klein zijn, van 10 tot 250 tafelgasten, in een straat of op een plein, maar altijd buiten. Dit kan als zelfstandige activiteit plaatsvinden of in combinatie met een andere activiteit in de buurt , denk hierbij bijvoorbeeld aan Speelstraten die al een aantal jaren worden georganiseerd.

Aanmelden

Welke straten in Sparrenburg hebben interesse in een straatdiner? Vraag eens rond en reageer! Afhankelijk van de animo zal in de tweede helft van februari bekeken worden of het idee in ’s-Hertogenbosch/Rosmalen levensvatbaar is.

Na de inventarisatie wordt een plan uitgewerkt voor de benodigde tafels, stoelen, banken, publiciteit en dergelijke.

Bij belangstelling reageer dan voor 16 februari via info@sparrenburg.nl of vul ons contactformulier in!

Reacties