Topsporter uit Sparrenburg op Rodenborch-College

Vrijdag 05 juni 2015

Bram Hitters woont in Sparrenburg is jeugdtopspeler bij SPM shoeters basketball en leerling van de LOOT afdeling van Rodenborch. Lees hier de ervaringen

 

Bram Hitters (15) zit er ontspannen bij op Rodenborch-college in de wijk Sparrenburg. Bram is één van de 210 leerlingen van de afdeling LOOT die les volgen aan Rodenborch. De LOOT leerlingen volgen naast hun opleiding ook een sport op hoog niveau.

Bram Hitters sporter bij SPM shoeters basketball

Bram heeft naast het Rodenborch een uitvoerig trainingsprogramma en wedstrijdprogramma bij de Bossche basketbalclub. SPM Shoeters “Iedere week acht keer trainen, krachttraining en speltraining”, vertelt Bram. De krachttraining wordt gehouden in sporthal de Hazelaar, da’s wel handig zo naast de school. Bram is tevreden over de organisatie binnen de school. Hij levert zijn trainingsschema in bij  de LOOT coördinator Niels van Alebeek en hij organiseert op school de lessen daaromheen. Met deze LOOT opleiding trekt Rodenborch leerlingen uit een verre omgeving. Alle spelers uit het jeugdteam van SPM shoeters zitten op Rodenborch, leerlingen uit o.a. Bergen op Zoom en Roosendaal volgen les in Rosmalen en spelen in Den Bosch. Bram speelt in de jeugdklasse onder de 16 jaar, hij hoopt nog een paar jaar te kunnen groeien tot een volgende leeftijdsklasse. Het volgende seizoen speelt Bram in de jeugdklasse tot 18 jaar

’s-Middags zijn we bij de training in sporthal Maaspoort. Een zaal vol enthousiaste sporters, Bram traint mee voor de volgende wedstrijd. Er zijn nog een paar belangrijke wedstrijden dit jaar die het verschil kunnen maken in de plaatsing, “misschien kunnen we nog een plaatsje hoger eindigen”. Bram reist door heel Nederland met zijn team, best pittig maar een fijne ervaring.

De coördinator LOOT van Rodenborch, Niels van Alebeek, is trots op de leerlingen van zijn afdeling die hard werken om te leren én een topsport te beoefenen. De afstemming met de leerlingen en het opstellen van een rooster vraagt de nodige inventiviteit, maar steeds lukt het weer om de lesuren in te roosteren.

Klik hier voor de site van SPM shoeters

 

 

 

 

Reacties