Update nieuwbouw EC 't Sparrenbos

Vrijdag 24 maart 2023

Het is alweer even geleden dat informatie over nieuwbouw van EC ’t Sparrenbos is gedeeld en iedereen wacht met smart op een fijne nieuwe school.Zoals u eerder kon lezen is een verhuizing van EC ’t Sparrenbos naar het Rodenborchterrein van de baan.

 De gemeente heeft in mei 2022 in het bestuursakkoord opgenomen dat het nieuwe kindcentrum binnen de wijk Sparrenburg zal blijven.De gemeente is momenteel bezig om de financiering rond te krijgen en een planning voor het proces te maken. Zodra hierover beslissingen zijn genomen, zal naar verwachting in de tweede helft van 2023 worden gestart met een onderzoek naar de meest geschikte locatie in de wijk, daarna volgt het ontwerpproces. De bouwwerkzaamheden zouden dan naar verwachting op z’n vroegst in 2024 kunnen starten.
Werkgroep Kindvriendelijk Sparrenburg houdt in de tussentijd contact met gemeente en EC ‘t Sparrenbos om zich namens de wijkbewoners hard te maken voor een school die aansluit bij de wijk. Wij komen nog steeds iedere eerste woensdag van de maand om 20.15u bijeen in de onderbouw van ‘t Sparrenbos om kleine en grote dingen uit te wisselen. Iedereen is van harte welkom, dus voel je vrij om aan te sluiten wanneer je zorgen, vragen of ideeën hebt.

Jeroen Kors

kindvriendelijk@sparrenburg.nl

 

 

Reacties