Update Vitalisering Sparrenburg

Dinsdag 11 september 2018

Beetje bij beetje knappen de straten in onze wijk op. De Hei- en de Maaslandhoeven zijn fase 1 en waren als eerste aan de beurt. De afgelopen maanden zijn ze opnieuw bestraat en is al het groen gesnoeid. 

Bremhoeven De komende weken werkt de gemeente aan nog wat kleine verbeterpunten in deze straten. De gemeente maakte samen met de bewoners van de Heihoeven een groenplan daarin worden onder meer een aantal nieuwe bomen geplant. Voor de Maaslandhoeven komt er ook een groenplan. De plannen worden in het voorjaar van 2019 uitgevoerd.
In de voetsporen van deze twee straten volgt de Bremhoeven. Inmiddels is gestart met de uitvoering. Ook deze straat wordt meegenomen in het groenplan.

Fase 2
Fase 2 gaat ook in het najaar van dit jaar van start. In deze fase wordt er gewerkt aan het eerste gedeelte van Eikakker- en Tielekeshoeven. Concreet staan het stukje gras aan de sparrenburgstraat (met de rode glijbaan), het basketbalveldje en het schoolplein (aan de kant van de snackbar) op het programma.
Op het pleintje aan de Sparrenburgstraat komen  mooie houten speeltoestellen.
Het basketbalveldje wordt grondig aangepakt en helemaal geasfalteerd. Zo kunnen de kinderen er op skeeleren en in de winter kan er makkelijker een ijsbaan van gemaakt worden. Verder komt er een nieuwe jeu-de-boulesbaan, het speelhuisje wordt verplaatst.

Houtwal Eikakkerhoeven
De vitalisering van de houtwal in de Eikakkerhoeven staat even in de wacht. Een aantal bewoners was het niet eens met de plannen van de gemeente en heeft zich verenigd in een werkgroep. Deze groep, maar ook de gemeente, kijken opnieuw naar de plannen. Lees hier meer over deze werkgroep en wat ze doen.

En verder
Volgend jaar is de rest van de Eikakkerhoeven aan de beurt.  De kapvergunning voor een deel van de bomen is aangevraagd. Het budget hiervoor staat inmiddels vast. Over de rest van de Tielekeshoeven is nog niet veel bekend en staat op z’n vroegst in 2020 op de planning.

 

Reacties