Verlenging tijdelijke opvang Autotron tot 31 dec 2016

Zondag 08 november 2015

Op het terrein van Autotron is sinds begin september een noodopvang. De plek biedt opvang voor 500 asielzoekers. De gemeente is gevraagd of een verlenging van de noodopvang mogelijk is. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft dit verzoek gedaan. Tevens informatie over de COA nieuwsbrief

Verlengen mag

De tijdelijke noodopvang op het terrein van Autotron mag langer blijven. Woensdag 11 november heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met dit verzoek. Het college heeft begrip voor de druk waaronder het COA opvang moet regelen. Want de hoge instroom van asielzoekers blijft aanhouden. Volgens cijfers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst komen wekelijks gemiddeld 1500 van hen naar Nederland.

Voorwaarden

Het college stelt wel een aantal voorwaarden aan de verlenging. Zo moet de opvang eindigen op 31 december 2016. Ook zal de noodopvang weg zijn als er een asielzoekerscentrum (AZC) in gebruik is op het landgoed Coudewater. Maximaal 500 asielzoekers kunnen opgevangen worden in de noodopvang.

Bestuursovereenkomst na omwonendenoverleg

Sinds op het terrein van Autotron asielzoekers worden opgevangen, bestaat er een omwonendenoverleg. Aan dit overleg doen gemeente, politie, wijkraad en omwonenden mee. In het komende overleg staan de ervaringen van de omgeving op de agenda. Die kunnen aanleiding zijn om de bestuursovereenkomst tussen de gemeente en het COA aan te vullen. De bestuursovereenkomst wordt daarom na het omwonendenoverleg ondertekend.

Inloopmiddag Autotron

In de tweede helft van november organiseert de gemeente samen met het COA en LibeĢma een inloopmiddag. Het doel van middag is o.a. om vragen van omwonenden persoonlijk te beantwoorden. Er is dan ook een inkijk mogelijk wat noodopvang is, wie er woont en wat er gebeurt.

De datum en precieze invulling wordt uitgewerkt. Voor deze inloopmiddag kunt u zich al wel aanmelden via deze link. Laat uw contactgevens achter zodat we u een uitnodiging kunnen mailen.

AZC landgoed Coudewater

De gemeente is ook bezig met een AZC voor 10 tot 15 jaar. De noodopvang op het Autotronterrein staat hier los van. Het college heeft landgoed Coudewater aangedragen als een geschikte plek voor de vestiging van een AZC. Het realiseren van een AZC op het landgoed is nog niet klaar. Het COA, GGZ Oost-Brabant en de gemeente moeten nog verschillende stappen nemen. Voor meer informatie klik hier.

Vragen

COA Rosmalen geeft een Nieusbrief uit, download deze neiuwsbrief van deze site of abonneer u bij het COA.Hebt u nog suggesties of vragen? Stuur ons dan een e-mail. U kunt ook bellen met (073) 615 51 55.

Reacties