Vitalisatie Eikakkerhoeven eind mei van start

Zondag 07 mei 2023

Op maandag 22 mei start de vitalisering van de Eikakkerhoeven. Dit is mede mogelijk gemaakt door de inzet van betrokken bewoners en bureau Zeewaardig. Het werk wordt verdeeld in 13 fases.  De aannemer start ter hoogte van huisnummers 94 tot en met 100. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met het einde van het jaar.

Wat gaat er gebeuren?

  • We bestraten de rijbanen met nieuw materiaal en leggen de parkeerplaatsen opnieuw aan. Hiervoor hergebruiken we waar mogelijk materiaal uit de rijbaan.
  • We vervangen de verlichting.
  • Voorafgaand aan de werkzaamheden verwijdert de aannemer alvast het groen. In het komende plantseizoen (dit najaar) planten we de nieuwe bomen en de rest van het groen. In de tussentijd zaaien we de groenvakken in met Afrikaantjes.
  • We versmallen het bastion, zodat hulpdiensten nog beter de bocht kunnen maken.
  • Op een aantal plekken zorgen we ervoor dat regenwater ondergronds opgevangen wordt. De bodem kan het water goed gebruiken. Zo zakt het makkelijker de grond in.
     

Bereikbaarheid en fasering
Tijdens de werkzaamheden is het nodig om het werkgebied af te sluiten. We begrijpen dat de bereikbaarheid van woningen en de parkeervakken belangrijk is. We hebben daarom met de aannemer afgesproken het werk op te delen in 13 fases. Zo zijn er steeds kleine stukjes voor een kortere tijd afgesloten.
Op de foto de fasering


Extra tijdelijke parkeervakken
Ondanks de fasering begrijpen we dat het parkeren lastig blijft, doordat er parkeervakken niet bereikbaar zijn. Er komen tijdelijk  ongeveer 7 extra parkeervakken aan ter hoogte van het bastion. Voordat we het bastion opnieuw aanleggen, maken we eerst ruimte voor de vakken, om zo de parkeerdruk tijdens het werk te verminderen.
Het resultaat wordt zeker de moeite waard, een mooie straat die weer jaren geschikt blijft voor een veilige en fijne woonomgeving.
Als bijlage de brief naar bewoners Eikakkerhoeven

Reacties