Welkom op begraafplaats Oude Baan Rosmalen

Zondag 30 april 2023

De algemene begraafplaats aan de Oude Baan in Rosmalen bestaat 50 jaar en nodigt je uit op zondag 4 juni 2023. Kom kennis maken met de begraafplaats, geniet van de natuur en de nieuw aangelegde bloemenweide.

Ruime begraafplaats in de natuur
Op de begraafplaats is een actief team, de coördinatie is in handen van Jan Timmermans. Jan Timmermans en wordt hierbij ondersteund door twee administratieve krachten   en medewerkers  van de WeenerXL zich inzetten om de begraafplaats goed te onderhouden. Hun gezamenlijke toewijding en inzet zorgen ervoor dat nabestaanden zich ondersteund voelen en zich geen zorgen hoeven te maken over de praktische zaken.
Natuurlijke schoonheid en serene rust zijn de belangrijkste kenmerken van de algemene begraafplaats in Rosmalen. Het is een plek waar mensen hun geliefden op een waardige manier kunnen begraven, urnen kunnen plaatsen of as kunnen uitrooien en waar ze hun herinneringen kunnen koesteren. Bankjes en stilteplekken maken dit mogelijk.

Nieuwe activiteiten
Op een veld aan de achterkant (vanaf de Oude Baan gezien) worden bloemen ingezaaid om de biodiversiteit te vergroten, op deze plaats kun je van de zomer wandelen tussen de bloemen. Vervolgens wordt er een insectenhotel geplaatst en diverse nestkastjes opgehangen. Ook wordt er nog een aparte pluktuin ingezaaid. Vervolgens wordt er op die dag een nieuw type urnenzuil geïntroduceerd.
De begraafplaats is ruim ingericht, brede looppaden met struiken rondom.
Ook op meer plaatsen op terrein staan bankjes om uit te rusten of tot bezinning te komen
Er zijn er diverse mogelijkheden voor het bijzetten van urnen en het plaatsen van gedenktekens, er is een speciaal gedeelte voor kindergraven.

Welkom op zondag 4 juni as
Op 4 juni van 10.00 tot 16.00 uur zijn er activiteiten, rondleidingen in de ochtend en middag. Er is een wensboom waar volwassene en kinderen wensen op kunnen hangen.
Om13.00 uur word een gedenkboom onthuld door wethouder Geers en gedichten voorgelezen door Eric Alink
Kom ook eens kijken naar dit mooie gebied, dat kan natuurlijk ook via een ommetje via het levensbomenbos aan de achterkant van de begraafplaats

Op 4 juni kunnen mensen een rondleiding krijgen, vragen stellen en meer te weten komen over de begraafplaats. We moedigen iedereen aan om de begraafplaats te bezoeken en te ontdekken wat deze bijzondere plek te bieden heeft.
 

 

Reacties