Wethouder Roy Geers in wijk Sparrenburg

Dinsdag 04 december 2018

In november was Roy Geers in onze wijk en bezocht samen met bewoners knelpunten en al verbeterde plekken. Een goed initiatief om de wethouder met bewoners in contact te brengen en hun ervaringen te kunnen delen.

Het bezoek begon bij Jongerencentrum Number One, met 15 bewoners uit de wijk heeft de heer Geers meningen gedeeld. Volgens de wethouder is de mening van bewoners van belang als ervaringsdeskundigen uit eigen omgeving, hij vindt het model met buurtambasadeurs in Sparrenburg een goed model dat kan worden gebruikt door andere wijken in de stad.
Op de fiets zijn diverse Hoevens bezocht: De Meierijhoeven en Peelhoeven die al zijn gevitaliseerd maar ook de Eikakkerhoeven waar de vitalisatie een behoorlijke vertraging oploopt i.v.m. diverse bezwaren van bewoners.
Bewoonster Janneke Stoffels liet de nieuwe wijktuin zien op het plein bij basisschool EC Sparrenbos, deze tuin is er op initiatief van buurtbewoners aangelegd met een werkende pomp voor water.
Opnieuw is door Otto Kwak aandacht gevraagd voor de weides aan de Oude Baan, het in stand houden van dit oorspronkelijk landschap is van belang net als het blijven vitaliseren van straten in onze wijk.

Een positieve ervaring om zo door onze wijk te fietsen met bewoners die elkaar en elkaars woonomgeving leren kennen

Reacties