Wijkvergadering Sparrenburg 25 november

Vrijdag 18 december 2015

Ongeveer 70 bewoners hebben de wijkavond van Sparrenburg bezocht. In groen en veiligheid zijn veel bewoners geïnteresseerd.

 

Sparrenburg is een plezierige groene wijk. Daarnaast blijkt uit het overzicht van de temperatuurkaart van de gemeente ’s-Hertogenbosch ook nog eens een gezonde wijk. De temperatuur is in onze wijk bij warme dagen 4 graden lager dan in een wijk zonder zoveel bomen.

Anderzijds geven de bomen soms veel schaduw en veroorzaakt de wortelopdruk schade aan straat of riolering. Het vinden van een goede balans is niet eenvoudig.

Jan Winter, Senior specialist bomen van de gemeente, is zich bewust van sommige ongemakken. Aan hem de taak om het bomenbeleid in onze wijk te handhaven.

Bewoners hebben afgelopen jaren klachten over bomen doorgeven aan het meldpunt Openbare Ruimte.  Onder andere zal aan de hand van deze klachten worden overwogen of het noodzakelijk is een boom om te zagen of in te korten . De beoordeling  van de meldingen die de afgelopen jaren zijn gedaan mbt overlast en de afstand van grote bomen tot gebouwen zal door de gemeente worden afgewogen. De gemeente bepaalt welke boom eventueel geveld zal worden.

Eindbeeldenkaart

Jan Winter presenteerde een eindbeeldenkaart voor de bomen in onze wijk. Doel van deze kaart is om aan te geven waar bomen plaats gaan maken voor meer licht in de huizen. Maar “Sparrenburg blijft vooral groen”  en dat is waar veel bewoners ook voor hebben gekozen.

Reacties