Zomercamping 2020 in Tielekeshoeven succes

Zondag 30 augustus 2020

Een maand na het begin van de Coronamaatregelen heeft een groep bewoners uit de Tielekeshoeven het initiatief genomen om voor de buurt activiteiten te organiseren. Het begon met buurtborden, buurtboekjes en een geslaagde alternatieve Koningsdag. De zomervakantie werd helemaal een succes. De Tielekeshoeven werd omgetoverd tot een ‘Buurtcamping’: op vakantie met de buren maar dan lekker slapen in je eigen  huis. De Buurtcamping bracht veel plezier, nieuwe ontmoetingen en een grote onderlinge betrokkenheid in de buurt.

Tielekeshoeven Zotte Zomercamping begon met een oproep van een aantal buurtbewoners aan alle bewoners om actief mee te doen. Het Basketbalplein werd campingplein met pop-up terrassen iedere vrijdagmiddag en zaterdagavond. Hier ontstonden de ontmoetingen, ideeën en activiteiten.

Meerdere bewoners uit de buurt hebben deze zomer hun talent laten zien: de theatermaker werd Bingo-master, de instructeur gaf een Bootcamp op zondagmorgen en de ontwerper maakte een echte ‘Groeten uit de Tielekeshoeven Zotte Zomercamping ansichtkaart’. Er werd iedere woensdagmiddag voorgelezen voor de kleintjes en één van de buurtbewoonsters zorgde voor een fantastische middag waar de kinderen een ponyritje konden maken door de buurt.

Het lukte zelfs om Zomaargasten, een voorstelling van het Bossche Theaterfestival Boulevard, naar de Tielekeshoeven te halen: een theatrale talkshow met gegarandeerd géén BN-ers. Wat een geweldige avond met grappige, beschouwende en ontroerende verhalen van drie buurtgenoten. Hoe waardevol om de verhalen van elkaar te horen en elkaar beter te leren kennen. Heel bijzonder en een heel mooie herinnering voor de mensen uit de Tielekeshoeven.

De Zomercamping werd met het jaarlijkse straatfeest afgesloten met niet alleen een barbecue maar ook een creatieve activiteit:  met vele kleine en grote mensen werd een prachtige schildering gemaakt van de Tielietielie-vogel.   
Er is deze zomer plezier gemaakt, buurtgenoten hebben elkaar positief verrast, elkaar geholpen en elkaar (opnieuw) leren kennen en waarderen als buur en medemens. Op veler verzoek blijft de vrijdagmiddag georganiseerd worden op iedere laatste vrijdag van de maand. Kortom: de Tielekeshoeven Zotte Zomercamping was een succes en voor herhaling vatbaar! 

 De initiatiefgroep Tielekeshoeven bestond uit : Roos Sohier , Jeroen van Lente, Marloes Jongen (link naar interview) Tom van Acht, Bas van Esdonk, Martin Hemmes , Paul Heiner, Jurgen Peters, Arieke de Kovel

Klik op de link voor het interview met Roos Sohier in de Rosbode

Reacties