Zotte zomercamping in Tielekeshoeven zeer geslaagd

Dinsdag 14 september 2021

Zaterdag 4 september was alweer de slotdag van de Tiepies Tielekeshoeven’s Zotte Zomer Camping van 2021. De zes weken vlogen voorbij met veel verschillende activiteiten. Het beschutte plein tussen de Eikakkerhoeven en de Tielekeshoeven en de binnentuin waren weer perfecte lokaties voor het erg gevarieerde programma. Er waren meer activiteiten dan vorig jaar en wat vooral heel leuk was: de initiatieven kwamen uit verschillende Hoevens! Veel bewoners kwamen met ideeën: verschillende spellen, dansworkshops, muziekoptredens, voorlezen en nog veel meer.

De actieve inititatiefgroep was al vroeg bezig met de voorbereidingen. Ze bedenken manieren om nog meer mensen te bereiken en doen oproepen aan bewoners (‘Wat voor idee of plannetje heb jij voor deze Zotte Zomer?’).
“Elkaar kennen en ontmoeten in de straat en wijk was weer een belangrijk element van de Zomercamping”, volgens Roos Sohier, één van de initiatiefnemers. “Door elkaar beter te kennen bereik je betrokkenheid bij elkaar. Zo kun je er ook voor elkaar zijn als het nodig is bij ziekte, of bijvoorbeeld voor het uitlenen van gereedschap of een auto en natuurlijk gewoon om elkaar te groeten op straat en een praatje te maken.”
Jeroen van Lente kiest daarbij als kunstenaar ook een zeer creatieve invalshoek. Alle posters, borden, flyers en aankondigen zijn van zijn hand. Ook bij de creatieve activiteiten neemt Jeroen het voortouw. Bij het maken, plaatsen en schilderen van de nieuwe kinderboeken-minibieb op het plein waren veel bewoners betrokken. Jeroen: “Veel mensen heb ik persoonlijk benaderd om te vragen of ze mee wilden helpen, iedereen deed dat vervolgens. Omdat we buiten aan het werk waren kwamen er ook buurtgenoten kijken en vragen wat we aan het doen waren. Het mooie was dat sommigen spontaan hulp aanboden!”.

Verschillende activiteiten
Geprobeerd wordt om bewoners te stimuleren zelf met ideeën voor activiteiten te komen. In antwoord op de vraag: “Wat organiseren jullie dit jaar weer?” komt de wedervraag: “Wat zou jij leuk vinden om te organiseren?” Als buurtgenoten zelf met een initiatief komen wordt de betrokkenheid groter en is er meer kans op verbinding.
Jong en oud konden ook dit jaar weer genieten. Voor de kleinsten was er ieder woensdag voorlezen en een keer poppenkast. Het paardrijden was ook weer een succes.
Andere bezoekers kwamen voor de enthousiaste harmonie Next Generation en voor luistermuziek door singer-songwriter David Savage. Buurtgenoot Mick Endstra speelde op een zaterdagavond heerlijke muziek bij het kampvuur. Verder ontving het poëzierestaurant gasten van alle leeftijden om te genieten van heerlijke poëzie.
Ook het belang van ons milieu kwam aan de orde. Er was een workshop ‘Plaatsmaken voor Groen’ en de wijk Sparrenburg deed mee aan het ‘NK Tegelwippen’: Roos Sohier van De Groene Plaatsmakers, organiseerde dit. Het idee was om zo veel mogelijk stenen uit de tuinen te halen en daar groen voor terug te plaatsen.
Meer dan vorig jaar wisten ook bezoekers uit andere Hoeven het plein te vinden, een goede ontwikkeling. Als er weer een Zomercamping komt dan zijn bijdragen uit alle Hoevens erg welkom.

Via de onderstaande link kun je de video met een sfeerimpressie van de Zotte Zomer Camping van 2021 bekijken. Veel plezier!

Ook op de aftiteling de namen van de vele bewoners die een bijdrage hebben geleverd.

Reacties