Voor Professionals

Zou je mee willen helpen als PROFessional ??

 

PROVaardig zal binnenkort starten met de leerlingen uit de groepen 6-8 van ‘t Sparrenbos. PROVaardig is een uniek initiatief, ontstaan vanuit Sparrenburg Onderneemt. Onze stelling: “Leren doe je het snelst, als je iets leuk vindt!”

Kinderen hebben hun interesses aangegeven en wat ze leuk vonden om meer over te weten te komen. Om de kinderen een reëel beeld te geven wat er allemaal komt kijken bij het door hun gekozen onderwerp, willen we jullie hulp als professionals inschakelen. Gaat om uitleg geven over je vak, bedenken en/of geven van workshops of opdrachten die de kinderen kunnen uitvoeren. Streven naar goede combinatie van informeren en interactief bezig zijn. Leuk als we ook met de kinderen op excursie kunnen gaan of werkplek bezoeken, om de opgedane kennis in de praktijk te zien of aan de hand van praktijk theorie te gaan behandelen.

PROVaardig zal plaatsvinden op 4 vrijdagochtenden: 29 januari,  4 maart, 8 april en 20 mei van 08.30-12.30 uur.
Vrijdagochtend 1 juli zijn de eindpresentaties. Van 8.30-11.30 presenteren de kinderen aan elkaar en de overige groepen. Van 11.30-12.30 zijn alle ouders, grootouders en vrienden welkom op de Bovenbouw locatie.

Afhankelijk van beschikbaarheid en hetgeen er gedaan wordt zullen er een of meer professionals en ondersteuners ingezet worden om de groepen te begeleiden. Uw mogelijkheden en wensen worden daarin natuurlijk meegenomen. De beschikbare ruimte kunnen we zeer divers in vullen. Afhankelijk van de professionals en medewerking van bedrijven organisaties en instellingen. En natuurlijk rekening houden met de wensen van de kinderen.

De kinderen zijn ingedeeld naar interessegebied in groepen bestaan uit minimaal 3 tot max 12 kinderen.

Er is beperkt budget aanwezig dus vragen om vrijwillige medewerking en eventueel beschikbaar stellen van materiaal. Indien nodig kunnen wel iets bijdragen in materiaalkosten en onkosten.
Wij vragen je om zelf spullen te verzorgen die met je professie of interessegebied te maken hebben. Om te laten zien, mee te werken, te ervaren of te ondersteunen bij je verhaal etc.  Heb je zelf niet de materialen beschikbaar laat het ons dan weten, dan proberen de benodigheden aan te verzamelen.

Wij horen graag of er mogelijkheden zijn om onze kinderen te ontvangen of te ondersteunen. Wat de mogelijkheden van invulling zijn en welke tijd hiervoor beschikbaar / nodig is en welke vrijdag of vrijdagen dit mogelijk is.

Heb je nog aanvullende vragen, neem dan even contact met ons op.

Wil je zelf meehelpen of Weet u iemand die zou willen helpen, laat het ons weten! Elke hulp is geweldig, waar wij u bijzonder dankbaar voor zijn!

Met vriendelijke groet,

PROVaardig

Meld je aan via: so@sparrenburg.nl

06-52115201 Edsard Kok & Paula Samsom