Bestuur van Number One aan het woord

Jongerencentrum Number One is al jaren te vinden aan de TM KOrtenhorstlaan in Sparrenburg. We spraken met 2 leden van het bestuur Rik den Boer en Ludo Stanziani over doel en activiteiten.

De jongeren zelf vormen sinds kort het bestuur de Stichting, die voorheen in beheer was van Welzijn Divers. Het bestuur is verantwoordelijk voor het beleid en de begroting. Ze faciliteren een omgeving waarin vrijwillige en actieve jongeren allerlei  activiteiten kunnen organiseren en uitvoeren.

De activiteiten beginnen bij de jeugd vanaf groep 8. Op woensdag is er een open middag voor jeugd uit deze groep, iedereen is welkom. Op de vrijdagmiddag is er ruimte voor de brugklassers.

Het bestuur coördineert de activisten  op de verschillende dagen. Vrijwilligers zijn aanwezig als het centrum open is. Belangrijk is om “jongeren een tweede thuis te geven. Een plek waar ze zich veilig en welkom voelen”. Jongeren kunnen diverse spellen doen of andere activiteiten.

Rik den Boer vind het van belang te melden dat Number One volledig alcoholvrij en drugsvrij is. Koffie, thee en fris zijn tegen gunstige prijzen verkrijgbaar.

De toegang is gratis, het is belangrijk om een lage drempel te hebben volgens Ludo

Naast de algemene middagen zijn er georganiseerde activiteiten. Deze activiteiten worden veel door jongeren aangedragen. Zo is er een workshop fietsonderhoud en kleren maken, deze vaardigheden worden samen geleerd met een vrijwilliger.

 

Ludo Stanziani geeft aan dat hij zelf als jongeren ook al bij Numbmer One kwam. Nu studeert hij en is voorzitter van de Stichting. Een hele verantwoordelijkheid die hij met steun van een jeugdwerker van Divers en een Raad van Toezicht kan uitvoeren. Hij heeft zelf ervaren hoe belangrijk het is om bij de overgang van basisschool naar middelbaar onderwijs meer vrijheid te krijgen en daar mee om te gaan. Bij Number One heeft hij dat zeker ook geleerd.

Als er vragen zijn bij jongeren over problemen dan is er een jongerenwerker van Divers die hier kan begeleiden.

Rik en Ludo, geven aan dat het zoeken naar een goede samenwerking met de jongeren die vrijwilligerswerk verrichten veel aandacht vraagt: hoe communiceren we goed, hoe zorgen we er voor dat er activiteiten goed lopen. Belangrijk vinden zij dat jongeren de weg naar Number One weten te vinden. Komt eens kijken en kennismaken, eventueel samen met je ouders. Adres: TM Kortenhorstlaan 1 of www.jcnumberone.nl

 

Op de foto het bestuur

Van links naar rechts zijn de namen: Rik den Boer, Ludo Stanziani, Thijs van Geel, Dylan Kroese (staand achter), Daphne Meuffels (zittend voor).