Scoutinggroep St Tarcisius Sparrenburg

Maak kennis met een Scouting een wereld die uitdaagt

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij Scouting, waar je iedere week weer uitdagende activiteiten doet. Bij Scouting zijn meer dan 25.000 vrijwilligers actief om kinderen en jongeren iedere week een uitdagend spelaanbod te bieden.

In Sparrenburg aan de TM Kortenhoortslaan is het gebouw en terrein van Scouting St. Tarcicius. Je kunt al jong lid worden en blijven van scouting.

St. Tarcicius heeft de volgende groepen.

Bevers jongens en meisjes 5-6 jaar

Welpen jongens 7-10 jaar

Shanti’s meiden 7-10 jaar

Verkenners jongens 11-14 jaar

Gidsen meiden 11-14 jaar

Xplo’s jongens en meiden 15-18 jaar

Pivo’s  jongens en meiden 18-24 jaar

Daarnaast is er nog ruimte voor nieuwe leiding die het leuk vindt om kinderen een leuk, uitdagend, sportief en breed programma aan te bieden.

De filosofie van scouting past bij je levensfase; je krijgt gaandeweg steeds meer vrijheid, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Bij de jongere groepen wordt het programma door leiding georganisseerd bij de oudere groepen worden de programma's, kampen en andere activiteiten door de jeugdleden bedacht en georganiseerd. Deze groep wordt ondersteund door een team van ervaren begeleiders die al langere tijd bij de scouting actief zijn.

Jezelf ontwikkelen door organiseren, creativiteit en sociale vaardigheden is belangrijk maar het belangrijkste bij onze groep is plezier maken, lol hebben en gezelligheid!

Bij scouting heb je niet één bepaalde activiteit maar leer je diverse vaardigheden al op jonge leeftijd te ontwikkelen.

Kom kennis maken met Scouting St Tarcicius in Rosmalen en kijk op de site www.scoutingtarcisius.nl of stuur een mail naar info@scoutingtarcisius.nl.

Je kunt natuurlijk ook eens binnenlopen op vrijdagavond of zaterdag.